Gemeente Oss en AM tekenen ontwikkelovereenkomst voor nieuwbouwproject Linck: ‘Herontwikkeling Raadhuislaan Noord’

Gemeente Oss en AM tekenen ontwikkelovereenkomst voor nieuwbouwproject Linck: ‘Herontwikkeling Raadhuislaan Noord’

Op 28 januari ondertekenden Wethouder Joop van Orsouw en Jaap van Engelshoven namens gebiedsontwikkelaar AM de ontwikkelovereenkomst voor het nieuwbouwproject Linck. De gemeente Oss schreef in maart 2021 een tender uit voor de herontwikkeling van het voormalige belastingkantoor aan de Raadhuislaan Noord en het achtergelegen parkeerterrein de Maasvallei. Doel is om hier een duurzaam, levendig en aantrekkelijk gemengd stedelijk gebied van te maken. Met de ondertekening van de ontwikkelovereenkomst kiest de gemeente Oss definitief voor het plan van gebiedsontwikkelaar AM, genaamd Linck.

Ontmoeting

Wethouder Joop van Orsouw: ‘In het plan Linck staat ontmoeting centraal. Het gaat uit van geclusterd wonen en het delen van voorzieningen. Zowel binnen als buiten. Het is de toekomst van binnenstedelijk bouwen in Oss.’

Linck

Linck is een nieuwe schakel in de stad Oss waarbij Ontmoeten, Verbinden, Wonen, Werken en Beleven centraal staan. Op de locatie van het voormalige belastingkantoor en het parkeerterrein Maasvallei komen ruim 200 woningen voor jong en oud(er) in een mix van huur en koop.

Door het delen van voorzieningen, zoals een gezamenlijke daktuin en meerdere collectieve ruimten verspreid over de gebouwen, ontstaat verbinding en ontmoeting tussen bewoners en buurtgenoten. De bruggen in het plan maken deze verbinding zichtbaar.

Jaap van Engelshoven van gebiedsontwikkelaar AM: ‘Linck is een plan van, voor en door Oss. Het vormt een schakel tussen het centrum met winkels en horeca en de Raadhuislaan met haar cultuur. Bewoners van Linck hebben alles in de buurt en het wordt een prettige plek in de stad voor omwonenden en passanten. In de groene setting ontmoeten mensen elkaar.’

Met het tekenen van de overeenkomst gaat het project een nieuwe fase in. Gebiedsontwikkelaar AM geeft het plan verder vorm, zoals dat in de tender is ingediend.

Duurzame etalage

Naast maatschappelijke en commerciële voorzieningen komen er in het plan Linck ook etalagefuncties voor het bedrijfsleven. Aan de zijde van de Raadhuislaan zal dit in de plint bijdragen aan de levendigheid van de Raadhuislaan. Linck is ook klimaatadaptief, klimaatneutraal en natuurinclusief en levert een waardevolle bijdrage aan de biodiversiteit van de plek en de stad.

Het plan biedt duurzame en haalbare oplossingen. Denk aan oplossingen zoals groene daken, groen binnenhof, herbruikbare materialen en waterberging.

Onder het parklandschap zijn parkeerplekken en daarmee wordt het gebied autoluw. Zo ontstaat een duurzaam woonklimaat waar bewoners, ondernemers en omwonenden elkaar ontmoeten en een (sociaal) netwerk vormen.

Hypotheekadviseur Oss

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl