Startsein bouw woningen 3e fase Het Nieuwe Zand in Ridderkerk

Startsein bouw woningen 3e fase Het Nieuwe Zand in Ridderkerk

Op vrijdag 19 februari gaf Projectontwikkelaar Herkon het officiële startsein voor de realisatie van de derde fase van het project Het Nieuwe Zand in Ridderkerk. Deze fase bestaat uit de nieuwbouw van 39 grondgebonden woningen in verschillen types. Om dit moment te vieren heeft wethouder Vollebregt Smit in aanwezigheid van de kopers en andere betrokkenen het officiële startsein geven.

Het Nieuwe Zand ligt midden in wijk Het Zand, centraal gesitueerd tussen de Erasmuslaan en de Middenmolendijklaan. Grenzend aan een kant aan de wijk Drievliet en aan de andere kant ligt het centrum op loopafstand. Deze derde fase is de jongste uitbreiding op de eerdere fasen van in totaal 64 woningen.

De 39 woningen zijn verdeeld over rij-, twee-onder-een-kap en vrijstaande woningen. Alle 39 woningen van fase 3 waren snel verkocht en worden naar verwachting in het derde kwartaal van 2016 aan de nieuwe bewoners opgeleverd. Architectenbureaus BIAS en Van der Padt & Partners tekenden voor het ontwerp van de woningen, de bouw van de woningen is in handen van Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam.

Projectmanager Richard Revier van Herkon: “Het succes van dit project zit hem niet alleen in de mooie locatie. Door tijdens de ontwikkeling de potentiële bewoners al mee te laten denken over de invulling van de wijk en het type woningen, kunnen we hier een woonproduct neerzetten dat helemaal aansluit bij de wensen van de woonconsument. We zijn dan ook ontzettend trots en blij dat de verkoop zo voorspoedig gelopen is. We horen veel positieve geluiden over de uitstraling van de inmiddels gebouwde woningen. Ongetwijfeld is dit één van de redenen waarom we veel vragen krijgen of er na deze 3e fase nog een vervolg komt. De komende jaren zal de wijk verder vorm gaan krijgen en wij hopen hier in samenwerking met de gemeente een mooie bijdrage aan te kunnen leveren”.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl