Wethouder Kurvers onthult naam voor woontorens aan de Boompjes

Wethouder Kurvers onthult naam voor woontorens aan de Boompjes

Wethouder Bas Kurvers (verantwoordelijk voor de portefeuille bouwen, wonen en energietransitie gebouwde omgeving) onthulde vandaag de naam voor de nieuw te bouwen markante woontorens aan de Boompjes in Rotterdam: “Clubhouse Boompjes”. Samen met Wim Wensing (CIO van Amvest) lanceerde de wethouder symbolisch de website van het nieuwe woonconcept.

Veel woonvariatie

Het plan Clubhouse Boompjes omvat 342 vrije sector huurwoningen in het middensegment, een commerciële plint en een innovatief mobiliteitsconcept. Het woonprogramma bestaat uit een grote diversiteit aan woningtypen, waaronder bijvoorbeeld 29 appartementen voor starters. Ook zijn er 144 co-living appartementen waar iedere bewoner een eigen ruime (slaap)kamer met ensuite badkamer heeft en de overige voorzieningen delen.

Op de begane grond komen commerciële ruimtes, maar ook een centrale lobby waar bewoners kunnen werken, pakketjes kunnen laten afleveren, een kop koffie drinken of een vervoersmiddel reserveren. Bewoners in Clubhouse Boompjes beschikken niet over een parkeerplaats voor een eigen auto, maar kunnen gebruik maken van een auto, fiets of scooter uit de mobiliteitshub in de parkeergarage.

Gezamenlijke ambities

Dit woonconcept past binnen de visie van Amvest, om bij te dragen aan goed functionerende en gevarieerde wijken waar iedereen zich thuis voelt.

“We willen in Rotterdam graag meer woningen in het middensegment laten bouwen. Daarom ben ik blij met dit nieuwe woonconcept met veel middenhuur en veel gezamenlijke voorzieningen. Zo maak je van een huis een thuis.’’ aldus Wethouder Bas Kurvers.

“We zijn er trots op dat we deze woningen kunnen toevoegen aan ons fonds, waarbij we met moderne woonvormen een bijdrage kunnen leveren aan de woningbehoefte in Rotterdam. Wij vinden het belangrijk om hiermee een fijn thuis te kunnen bieden aan een brede groep huurders, zowel starters als jonge senioren. En dit alles op een prachtige plek in de stad”, aldus Wim Wensing, CIO van het Amvest Residential Core Fund.

Delen als basis

Met Clubhouse Boompjes introduceert Amvest tevens een vernieuwend woonconcept, waarbij delen de onderliggende basis is. Door woonruimte slim te delen worden woonkosten verlaagd. Door kantoorruimte te delen ontstaat er meer flexibiliteit en minder reistijd. En door vervoer te delen zijn de bewoners mobiel, zonder zorgen en investeringskosten. Hier gebruik je wat je nodig hebt.

Bouw

Het project wordt ontwikkeld door APF, het gebouw is ontworpen door Team V en wordt gerealiseerd door de Cordeel Nederland uit Zwijndrecht. De sloop van de oudbouw op locatie is inmiddels afgerond, binnenkort wordt gestart met de bouw van de nieuwe woontorens “Clubhouse Boompjes”. Oplevering wordt verwacht in 2024.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl