Wethouder Van Leenen onthult samen met ABB Bouwgroep en Trivestor het bouwbord van nieuwbouwplan Lievenshof in Oud-Beijerland

Wethouder Van Leenen onthult samen met ABB Bouwgroep en Trivestor het bouwbord van nieuwbouwplan Lievenshof in Oud-Beijerland

Op donderdag 20 mei is het startsein gegeven voor het realiseren van de plannen rondom de nieuwe woonwijk Lievenshof in Oud-Beijerland. Uiteraard ging dit gepaard met een feestelijke officiële handeling, waarbij wethouder Van Leenen met een ferme ruk aan het touw het doek van het nieuwgeplaatste bouwbord trok. Hiermee is het plan officieel kenbaar gemaakt aan de omgeving.

Ontwikkelcombinatie ABB Bouwgroep en Trivestor hebben kort voor de onthulling van het bouwbord de overeenkomst gesloten met de gemeente Hoeksche Waard voor de ontwikkeling en realisatie van het plan Lievenshof. De 54 woningen worden gerealiseerd op de huidige locatie van basisschool “Het Pluspunt”, de voormalige “Nieuwkoopgarage” en de bungalow aan de Rembrandtstraat.

Nieuwbouwplan Lievenshof

Het project heeft de naam “Lievenshof” gekregen, een verwijzing naar de Jan Lievenslaan en de nieuw te realiseren woonhof. De architectuur heeft een dorpse sfeer en sluit goed aan op de omliggende wijk. Het plan bestaat uit 54 grondgebonden woningen, verdeeld over diverse woningtypen, waaronder ruime eengezinswoningen en geschakelde twee-onder-een-kapwoningen. Van deze woningen zijn er 36 koopwoningen en 18 vrije sector huurwoningen. De woningen variëren in oppervlakte tussen 130 m² en 170 m². De woningen zijn energiezuinig door toepassing van warmtepompen en zonnepanelen en hebben alle een op de zon georiënteerde tuin.

Meer informatie

Naar verwachting gaat Lievenshof in juni van dit jaar in de verkoop via makelaarskantoor Groote Waard. De sloop van de bestaande gebouwen start na de zomervakantie. De nieuwbouw start vermoedelijk begin 2022.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl