Compleet nieuw ingerichte woonwijk in Vlaardingen

Compleet nieuw ingerichte woonwijk in Vlaardingen

De Nieuwe Vogelbuurt is een duurzaam nieuwbouwproject in Vlaardingen. Door sloop en nieuwbouw krijgt de wijk een compleet nieuwe inrichting. Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt een toekomstbestendige wijk met het behoud van het groene karakter. De eerste fasen zijn gerealiseerd of in aanbouw. De Goudvogel is het laatste deelplan in de buurt en bestaat uit 52 eengezinswoningen. Fase 1 van dit deelplan, bestaande uit 26 woningen, gaat op 12 april 2022 in voorverkoop.

Aantrekkelijke woonwijk

De ontwikkelingen in De Nieuwe Vogelbuurt zijn terug te vinden in de Woonvisie ‘Samen bouwen aan Vlaardingen’ van de gemeente Vlaardingen. Deze visie bevat de ambities en mogelijkheden voor wonen in Vlaardingen tot 2030. In de Woonvisie staat de ambitie van Vlaardingen om een woonstad te zijn voor iedereen. Dat betekent dat Vlaardingen werkt aan een woningvoorraad en een woonomgeving die voor elk wat wils biedt. De Nieuwe Vogelbuurt past daar naadloos in.

Ontwikkeling De Goudvogel

Er worden al sinds 2016 circa 200 nieuwe woningen in De Nieuwe Vogelbuurt bewoond. Er gaat nog meer gebeuren en gebouwd worden. Alle ontwikkelingen in De Nieuwe Vogelbuurt laten zien dat we hard werken aan een woningvoorraad die beter in balans is. Zodat iedereen op zijn plek is en van een huis een thuis kan maken. Zo bouwen we samen aan Vlaardingen.

De Goudvogel is het laatste deelplan in De Nieuwe Vogelbuurt. Tussen de Talingstraat, de Wielewaalstraat en de Sperwerlaan wordt ruimte gemaakt voor 52 eengezinswoningen. Het deelplan omvat een variatie aan woningtypes met woonoppervlaktes van circa 120 tot 165 m2. Op 12 april gaat de eerste fase met 26 woningen in voorverkoop. Het is vanaf dat moment mogelijk om een woning te reserveren.

Duurzaam wonen

In De Nieuwe Vogelbuurt staat duurzaamheid centraal. Alle woningen zijn gasloos en energiezuinig. Dura Vermeer heeft als ambitie een groener en gezonder Nederland. Daarom zijn in het deelplan De Zangvogel stappen gezet naar een circulair woningbouwconcept. 20 woningen krijgen een houten casco en 12 woningen krijgen niet alleen een houten casco, maar ook een houten gevel en een vegetatiedak. Hout is minder belastend voor het milieu, recyclebaar en neemt CO2 op. Zo draagt de ontwikkelaar en bouwer bij aan een gezondere leefomgeving voor generaties in de toekomst.

Naast duurzame woningen is ook het traditionele bouwproces onder handen genomen. In het laatste deelplan, De Goudvogel, is het zogeheten kant en klaar concept toegepast. Bij dit concept worden de bouwelementen en de badkamers van de woningen in de fabriek gemaakt en daarna in complete delen naar de bouwplaats vervoerd. Hierdoor wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort.

Hypotheekadviseur Vlaardingen

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl