Feestelijke oplevering Park Hooglede in Vlaardingen

Feestelijke oplevering Park Hooglede in Vlaardingen

Wethouder Ivana Somers-Gardenier van de gemeente Vlaardingen en gebiedsontwikkelaar AM (namens Park Hooglede B.V.) vieren op 5 juni tijdens een feestelijk moment samen met de bewoners online de oplevering van 67 woningen in Park Hooglede te Vlaardingen. Op deze wijze kan ondanks corona toch gezamenlijk worden stilgestaan bij deze mijlpaal. De verkoop van de laatste fase van het plan met 27 woningen is 2 juni gestart en naar verwachting zal de realisatie hiervan in het najaar van 2020 beginnen.

De feestelijkheden rondom de oplevering van de laatste woning krijgen een bijzonder karakter. Zo krijgen alle nieuwe bewoners een fles champagne thuis met een digitale link naar de feestelijke handeling, waarmee ze ondanks corona online mee kunnen toosten op deze mijlpaal. Daarnaast zal er een foodtruck langs alle 67 opgeleverde woningen rijden om aan huis wat lekkers aan te bieden. De handeling markeert een bijzonder moment nu het grootste deel van de in totaal circa 245 woningen in Park Hooglede is gerealiseerd.

Met de afronding van de laatste fase van 27 woningen, wordt Park Hooglede voltooid en is Vlaardingen een fijn en aantrekkelijk woongebied rijker.

Park Hooglede

Park Hooglede ligt op het terrein van het voormalige Holy (Vlietland) Ziekenhuis, direct aan de Vlaardingse Vaart. Met in het westen de Broekpolder en in de directe omgeving het centrum van Vlaardingen, biedt Park Hooglede zowel de rust van de natuur als de levendigheid van de stad. Het plan omvat naast woningen ook een medisch centrum met onder meer een huisartsenpraktijk, apotheek en ruimte voor fysiotherapie. De variatie aan woningtypes is groot: vrijstaande villa’s, twee-onder-een-kapwoningen, eengezinswoningen en appartementen. De woningen worden in een klassieke architectuurstijl gerealiseerd, met onder meer klassieke kappen en mooie bakstenen erkers. Elke woning heeft unieke kenmerken wat zorgt voor een gevarieerde levendige woonwijk, die vooral gewild is bij inwoners uit Vlaardingen en de directe omgeving. De woningen zijn ontworpen door Van Egmond totaal architectuur. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Duurzaamheid speelt in alle fasen een zeer belangrijke rol. Zo zijn de woningen in fase 9 standaard voorzien van een warmte-koudeopslag (WKO-installatie), zonnepanelen en vloerverwarming en -koeling. In fase 8 is dit als een optie aangeboden waar de kopers voor konden kiezen. Dit betekent gasvrij stoken en koken en heeft als voordeel een schoon, veilig, aangenaam en constant binnenklimaat. In fase 10 worden de woningen wederom voorzien van een WKO-installatie (gasloos).

Gelukkig leven

Met dit project geeft AM invulling aan een van haar de kernthema’s: ‘Gelukkig leven’. De ruime opzet en de fraaie klassieke architectuur van de huizen maken van Park Hooglede een sfeervolle woonwijk. De rust van de nabijgelegen natuur, de aanwezigheid van verschillende (zorg)voorzieningen en de genoegens en gemakken van een binnenstad op korte afstand, maken het plan tot een fijne woon- en verblijfplaats voor haar bewoners.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl