Nieuwbouw Euryza: 24 appartementen en drie penthouses Rozenburg in Zwijndrecht opgeleverd

Nieuwbouw Euryza: 24 appartementen en drie penthouses Rozenburg in Zwijndrecht opgeleverd

BAM Wonen heeft in opdracht van gebiedsontwikkelaar AM het appartementengebouw Rozenburg in Zwijndrecht met 24 appartementen en drie penthouses opgeleverd aan de bewoners. Rozenburg is de derde fase in de ontwikkeling Euryza aan de Oude Maas in Zwijndrecht. Vorig jaar september heeft BAM Wonen in fase 1 en 2 de appartementengebouwen Rietvink en Landzigt met in totaal 27 appartementen opgeleverd

De woningen in het gebouw Rozenburg zijn onderverdeeld in 24 appartementen en drie penthouses. De appartementen omvatten drie- en vierkamerappartementen met een woonoppervlakte van 95m² tot 154m². De drie penthouses kenmerken zich door een woonoppervlakte van 143m² tot 190m². De woningen in Rozenburg hebben unieke woningplattegronden waardoor ze allemaal verschillen in vorm en grootte. Het appartementengebouw heeft uitzicht naar drie zijden, daardoor hebben alle woningen uitzicht op de Oude Maas. De prachtige hoofdentree bevindt zich in het midden van de gevel aan de kadezijde van de Oude Maas en aan de achterzijde van het gebouw is een tweede ingang gesitueerd. Onder het appartementengebouw bevindt zich een stallingsgarage met inpandige privé-parkeerplaatsen, bergingen en een technische ruimte.

“Ons appartement is gesitueerd op de begane grond. Vanuit de woonkamer hebben we een prachtig uitzicht op de schepen die voorbij varen en vanaf het terras zien we de Oude Kerk van Dordrecht. We kijken ernaar uit om binnen afzienbare tijd, na de afwerking en inrichting van ons appartement, samen van ons nieuwe thuis te genieten”, aldus nieuwe bewoners Rob en Dorisse Bravenboer.

Het appartementengebouw Rozenburg is de derde fase in de ontwikkeling van Euryza. De twee naastgelegen appartementengebouwen Rietvink en Landzigt met in totaal 27 appartementen, zijn vorig jaar september opgeleverd. De drie ontwikkelingen zijn vernoemd naar de molens die vroeger in en rond Zwijndrecht stonden. Door wind- en waterkracht hielden ze hele industrieën gaande: hout zagen, rijst pellen, olie persen of koren malen. De herinnering daaraan leeft voort in hun namen. Rozenburg was de eerste rijstpelmolen op deze plek, gebouwd in 1845. Deelplan vier is de Eendracht en kenmerkt zich door vijftien eengezinswoningen en drie beneden-bovenwoningen. Deelplan vier is vernoemd naar de oliemolen ‘De Eendracht’ die in 1839 is gebouwd. Deze woningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd.

Euryza wordt in de komende jaren gerealiseerd op het vrijgekomen terrein tussen Het Crescent en het levendige Veerplein. Aan de achterzijde ligt de Ringdijk, aan de voorzijde het water.

 

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl