VORM wint opnieuw B&U award voor 2019

VORM wint opnieuw B&U award voor 2019

VORM is voor de derde keer op rij uitgeroepen tot het krachtigste burgerlijke- & utiliteitsbouwbedrijf van Nederland. De index is samengesteld door bouw&bedrijfsinfo uit de resultaten van de 150 grootste woning- en utiliteitsbouwbedrijven in Nederland. Hans Meurs, Algemeen directeur VORM: “We zijn super trots op deze award. Dit hebben we samen bereikt, in het jaar dat we 100 jaar zijn geworden, met onze medewerkers en partners. Het is het gevolg van ons handelen, ons gezamenlijke doen, doen en nog eens doen.”

Op basis van de criteria bedrijfsgrootte, rendement, liquiditeit, solvabiliteit en stabiliteit scoorde VORM opnieuw het hoogst. De Top-3 van de Krachtigste Index b&u boekjaar 2019 bestaat uit: 1. VORM, Rotterdam; 2. Roosdom Tijhuis, Rijssen; 3. ABB Bouwgroep, Sliedrecht.

Een prestatie van formaat

“Een prestatie van formaat”, aldus Jeroen Mandjes van bouw&bedrijfsinfo, “zeker gezien de goede resultaten van concurrerende bouwers en de uitdagende marktomstandigheden”. Het jaar 2019 was geen gemakkelijk jaar. Denk aan de problemen rond het landelijke stikstofdossier. De afnemende vraag naar dure woningen. De torenhoge bouwkosten, mede veroorzaakt door het stapelen van ambities en eisen vanuit de overheid. De uitdagende concurrentie bij tenders. Ondanks de uitdagingen heeft VORM zich in 2019 voor het zevende jaar op rij kunnen verbeteren. De netto omzet steeg naar € 449,8 miljoen (+18%). (Zie ook het jaarslag 2019 op vorm.nl).

Bijzonder jaar

VORM is een allround bedrijf, een projectontwikkelaar, bouwer en belegger in één. Het jaar 2019 was een bijzonder jaar voor VORM, waarin zij haar 100-jarig bestaan vierde en zich voorbereidde op de verhuizing van Papendrecht naar Rotterdam. Sinds de zomer van 2020 is VORM weer gevestigd in Rotterdam, in het gerenoveerde en verduurzaamde voormalige poortgebouw ‘De Nieuwe Maaskant’ in de Rotterdamse Schiehaven en keerde daarmee terug naar de stad waar VORM zijn oorsprong vond.

Duurzaam, sneller en betaalbaarder

Dat VORM niet stil zit blijkt wel uit haar ambities. Naast verder verduurzamen van haar bedrijfsvoering pakt VORM de betaalbaarheid en de snelheid van ontwikkelen en bouwen verder aan. “Door de coronacrisis moeten we de winst- en omzetdoelen voor 2020 (en ook daarna) mogelijk bijstellen, maar onze doelen om nog duurzamer, betaalbaarder en sneller te ontwikkelen en bouwen laten wij in geen geval los” – aldus Hans Meurs. Zij worden immers nóg belangrijker om een bijdrage te kunnen leveren aan het ontwikkelen en bouwen van steden en gemeenschappen voor de toekomst.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl