AM bereikt nieuwe mijlpaal met eerste energieneutrale wijk ‘Larense Veld’ in Almere Haven

AM bereikt nieuwe mijlpaal met eerste energieneutrale wijk ‘Larense Veld’ in Almere Haven

De eerste woning van het project Larense Veld (tweede fase) in Almere Haven is dinsdag 25 augustus op feestelijke wijze opgeleverd aan de toekomstige bewoners. In totaal worden er in deze fase 51 woningen opgeleverd. Gebiedsontwikkelaar AM gaf in december 2019 het startsein voor de bouw. Ondanks corona worden de woningen, die zijn gerealiseerd door BAM Wonen, ruim voor de geplande termijn opgeleverd.

Larense Veld

Larense Veld maakt deel uit van de wijk De Laren en ligt in Almere Haven aan een intiem hof omringd door bos en park. Deze nieuwe wijk biedt een leefomgeving met alle bijbehorende voorzieningen voor diverse doelgroepen. De woningen die worden opgeleverd zijn 41 extra ruime rij- en hoekwoningen van 5,40 en zes meter breed en tien karakteristieke twee-onder-een-kapwoningen op een ruime kavel van circa 233 tot 265 m2. Beide woningtypen zijn ontworpen door Schippers Architecten BNA te Den Haag. Alle woningen zijn verkocht. Binnen Larense Veld komen in totaal 450 woningen.

Unieke woonbeleving voor kopers bij Homestudios

Kopers hebben de mogelijkheid gekregen om voor de indeling en afwerking van hun woning een unieke experience bij Homestudios te doorlopen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en doen zij daarmee een complete woonervaring op, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Ook hebben zij de mogelijkheid om hun individuele woonwensen zoals een uitbouw, erker of dakkapel in werkelijkheid te ervaren en uit te laten voeren. Zo helpt Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken.

Laatste fase in verkoop

In juni is de verkoop van nog eens 56 energieneutrale woningen gestart en deze verloopt voorspoedig. Op dit moment zijn alle woningen verkocht of staan onder optie. Naar verwachting zal de bouw eind dit jaar starten. Met deze derde en tevens laatste fase wordt de nieuwe gebiedsontwikkeling Larense Veld afgerond en is de eerste gasloze en energieneutrale wijk in Almere een feit.

Gedurfde duurzaamheid

Met Larense Veld geeft AM invulling aan haar kernthema Gedurfde duurzaamheid. Voor de ontwikkeling van Larense Veld zijn de resultaten van het onderzoek onder geïnteresseerden een bevestiging geweest om alle woningen aardgasvrij uit te voeren en energieneutrale (in- en uitgaande energiestromen zijn in balans) woningen aan te bieden. Elke woning beschikt standaard over een warmtepompinstallatie, die in combinatie met zonnepanelen warmte en energie levert. Vloerverwarming draagt daarnaast bij aan de duurzaamheid en ook het comfort van de woningen. Larense Veld sluit daarmee niet alleen naadloos aan op de wensen van de huidige en toekomstige bewoners, maar biedt kopers eveneens een huis dat klaar is voor de toekomst.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl