HEEMWonen en BAM Wonen starten bouw 27 nieuwbouwwoningen in Kerkrade

HEEMWonen en BAM Wonen starten bouw 27 nieuwbouwwoningen in Kerkrade

BAM Wonen is in opdracht van HEEMWonen gestart met de realisatie van 27 nieuwbouw huurwoningen in de wijk Kerkrade-West. In de wijk worden 24 levensloopbestendige woningen in de Gladiolenstraat en drie eengezinswoningen aan de Calbertsweg gerealiseerd. De woningen zijn ruimtelijk opgezet en liggen centraal in de wijk. De verwachting is dat de woningen medio 2021 klaar zijn voor de verhuur.

Woningtypen

In de Gladiolenstraat worden twee verschillende grondgebonden woningtypen gebouwd. Alle woningen zijn levensloopbestendig, maar verschillen in grootte. De gebruiksoppervlakte van de twee woningtypen ligt tussen de 88 m² en 116 m². De woningen hebben, naast de standaardvoorzieningen ook een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Parkeren vindt plaats in het openbaar gebied. In de Calbertsweg worden drie eengezinswoningen gebouwd met een gebruiksoppervlakte van 120 m2.

Duurzame woningen

Duurzaamheid is een van de belangrijke thema’s van HEEMwonen. De nieuwbouwwoningen zijn daarom gasloos. BAM Wonen voorziet de nieuwbouwwoningen daarnaast van goede isolatie, een warmtepomp en geïntegreerde zonnepanelen op het dak. De woningen zijn zeer energiezuinig en hebben gemiddeld een EPC van 0,23.

Nieuwbouw zorgt voor doorstroming

De nieuwbouwwoningen aan de Gladiolenstraat en de Calbertsweg zijn onderdeel van een integrale ontwikkeling van de wijk, die door HEEMWonen in samenwerking met Stadsregio Parkstad Limburg, Gemeente Kerkrade en provincie Limburg wordt vormgegeven (‘West Wint’). Op de beide locaties zijn tussen 2014 en 2016 woningen gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe woningen. Het project zorgt voor vernieuwing in de wijk. Het toevoegen van levensloopbestendige woningen zorgt voor een betere mix aan betaalbare huurwoningen, omdat senioren kunnen doorstromen naar een passende woning en hierdoor gezinswoningen beschikbaar komen.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl