Nieuwbouw Gouda: AM geeft impuls aan middeldure huur met startsein bouw 110 appartementen Goudshof

Nieuwbouw Gouda: AM geeft impuls aan middeldure huur met startsein bouw 110 appartementen Goudshof

Gebiedsontwikkelaar AM geeft vandaag het startsein voor de bouw van 110 appartementen van het project Goudshof op het terrein van het voormalig Sint Jozef-ziekenhuis in Gouda. Het startsein wordt gegeven in fysieke aanwezigheid van wethouder Rogier Tetteroo van de gemeente Gouda en virtuele aanwezigheid van de toekomstige bewoners. Met de start bouw wordt invulling gegeven aan de ambitie van de gemeente Gouda om meer betaalbare huurwoningen te realiseren. Van de 110 appartementen worden 72 appartementen in de middeldure huur afgenomen door Vesteda. De realisatie is in handen van Van Wijnen Stolwijk.

Goudshof: het beste van twee werelden

Goudshof wordt gerealiseerd op de unieke historische locatie van het voormalige rooms-katholieke ziekenhuis. Het hoofdgebouw, het St. Jozefpaviljoen, is erkend als gemeentelijk monument en is herontwikkeld naar een hoogwaardig woon-zorgcomplex. De nieuwbouw van Goudshof wordt gerealiseerd achter het monumentale St. Jozefpaviljoen. Hier vinden toekomstige bewoners de rust en het groen van een fijne buitenwijk, maar ook de dynamische binnenstad met al z’n faciliteiten binnen handbereik. Het plangebied van Goudshof omvat het terrein dat wordt begrensd door de Graaf Florisweg, de Graaf Adolfstraat, de Jan van Beaumontstraat en de Dillenburgsingel.

Middeldure huurappartementen

Deze intieme wijk bestaat uit 110 appartementen, waarvan 38 koopappartementen en 72 middeldure huurappartementen, 25 ruime eengezinswoningen en één twee-onder-één-kapwoning. Het plangebied wordt gefaseerd ontwikkeld met de start van de 110 appartementen, die door Van Wijnen wordt gerealiseerd. Van de 38 koopwoningen, variërend in prijs van 290.000 tot 460.000 euro, zijn er de afgelopen periode 37 verkocht. De laatste woning staat onder optie. Vesteda heeft de 72 middeldure huurwoningen afgenomen. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners in de zomer van 2022 hun intrek nemen in de appartementen.

In fase 2 worden de grondgebonden woningen ontwikkeld. De verkoop start naar verwachting in het vierde kwartaal dit jaar. De bouw van deze woningen is in handen van BAM Wonen.

Virtuele bijeenkomst

De heiwerkzaamheden zijn aan het begin van deze maand gestart. Vanwege de corona-richtlijnen van het RIVM is ervoor gekozen deze mijlpaal in de bouw virtueel te vieren met de kopers aan de hand van een livestream. Alle toekomstige bewoners zijn uitgenodigd om de virtuele handeling bij te wonen, mee te toosten en een ‘kijkje’ te nemen op de bouwplaats. Daarnaast is het mogelijk alvast via het beeld kennis te maken met de nieuwe buren. Naast de wethouder Rogier Tetteroo van de gemeente Gouda, zijn aanwezig Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest, Pieter Knauff, directeur acquisitie van Vesteda en Herman Steenbergen, vestigingsdirecteur Van Wijnen.

Duurzame appartementen

De woningen worden aardgasvrij. Dat betekent dat de woningen op een duurzame warmtebron worden aangesloten. De appartementen maken gebruik van collectieve warmtepompen. Dit zorgt voor een EPC van 0,4 en minimaliseert de CO2 uitstoot, wat bijdraagt aan een beter klimaat. Naast duurzaam verwarmen kan het systeem de woningen ook koelen.

AM en de maatschappelijke thema’s de ‘Inclusieve stad’ en ‘Gelukkig leven’

AM speelt met Goudshof in op het thema van De inclusieve stad en Gelukkig leven. De inclusieve stad is een stad voor iedereen in de ogen van AM. Als maatschappelijk betrokken gebiedsontwikkelaar vindt AM het van belang dat mensen zich verbonden voelen met hun omgeving. De inrichting van Goudshof met de rust en het groen bevorderen het welzijn van bewoners, waarmee AM positief wil bijdragen aan het geluk van de toekomstige bewoners.

Over AM

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelingsproces. Wij richten ons daarbij op de thema’s ‘Gedurfde duurzaamheid’, ‘Inclusieve stad’, ‘Healthy urban living & working’, ‘Stad- en gebiedmaker’ en ‘Gelukkig leven’. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl