Bouw Floating Gardens van start

Bouw Floating Gardens van start

Synchroon is gestart met de bouw van Floating Gardens in Sloterdijk: Totaal 192 appartementen, een basisschool en kinderdagverblijf en een ondergrondse parkeergarage.

In april is gestart met de sloop van het kantoorpand aan de Heathrowstraat. Hiervoor in de plaats komt een alles-in-één school, de eerste basisschool in Sloterdijk-Centrum, met kinderdagopvang op de begane grond en eerste verdieping. Op de tweede tot en met de negentiende verdieping komen koop- en huurappartementen. Bouwbedrijf De Nijs is verantwoordelijk voor de realisatie van Floating Gardens.

Wethouder Doorninck gaf 1 oktober onder toeziend oog van projectbetrokkenen, op feestelijke wijze het startsein voor de start bouw van Floating Gardens. Van Doorninck: “Amsterdam bouwt een complete stad met voldoende voorzieningen als scholen, winkels, horeca en zorginstellingen. Ook in Sloterdijk-Centrum – een wijk waar we wonen en werken gaan combineren met veel groen – is dit het uitgangspunt. Het is mooi om te zien hoe Floating Gardens dit meteen in de praktijk brengt, door wonen te combineren met onderwijs en kinderdagopvang.”

Hans Bootsma, directeur Projectontwikkeling bij Synchroon: “Wij zijn trots dat de bouw van Floating Gardens is gestart. Het project past uitstekend in onze strategie: Een mixed use gebouw ontwikkelen in de stad met oog voor natuur, gezondheid en geluk.”

Floating Gardens wordt in totaal 64 meter hoog. Het gebouw wordt voorzien van diverse duurzame materialen, (geïntegreerde) zonnepanelen op daken en in de gevel, een WKO-installatie en warmtepompen. Er is extra aandacht voor groenvoorzieningen en biodiversiteit met onder andere collectieve(dak)tuinen en nestelgelegenheden in de gevel.

Floating Gardens is centraal gelegen in Sloterdijk-Centrum, naast sportpark Spieringhorn en nabij treinstation Sloterdijk en diverse uitvalswegen. Amsterdam Centrum is op fietsafstand.

CBRE Dutch Residential Fund Management verwerft de 161 huurappartementen, waarvan 97 appartementen worden verhuurd in het middeldure segment en 64 appartementen in het vrije sector segment. De overige 31 appartementen worden later door Synchroon in verkoop gebracht.

Team Floating Gardens bestaat uit Synchroon, Gemeente Amsterdam, Orange Architecten, Felixx, M+P, IGG bouweconomie, IMD, BK ingenieurs, en Merosch. Bouwbedrijf De Nijs is verantwoordelijk voor de realisatie en Engie is verantwoordelijk voor de realisatie van de WKO en het energieconcept.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl