Syntrus Achmea en BPL Pensioen geven huurders van sociale woningen voorrang in High Park in Arnhem

Syntrus Achmea en BPL Pensioen geven huurders van sociale woningen voorrang in High Park in Arnhem

Syntrus Achmea Real Estate & Finance geeft bij de verhuur van 66 nieuwe appartementen in Arnhem voorrang aan huurders die een sociale huurwoning achterlaten. Syntrus Achmea doet dit namens BPL Pensioen, de eigenaar van de woningen. Ook starters op de woningmarkt maken meer kans op deze woningen.

‘’In principe hebben wij de volledige vrijheid in de verhuur van deze woningen”, zegt Annemarie Maarse, Residential & Health Care director bij Syntrus Achmea. “Maar we kiezen er bewust voor om bepaalde groepen voorrang te geven. Mensen die een sociale huurwoning achterlaten in de stad maken de meeste kans, gevolgd door mensen die elders zo’n woning achterlaten en starters op de woningmarkt. Daarmee hopen we de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen en meer mensen aan een betaalbare woning te helpen. Dat past bij onze rol als Stadspartner.“

In totaal verhuurt Syntrus Achmea in High Park, een transformatie van een voormalig ING-kantoor, 203 appartementen van BPL Pensioen. Naast de 66 appartementen met een gereguleerde huurprijs worden er 137 appartementen aangeboden in de middenhuur en vrije sector. De gasloze woningen variëren in grootte tussen de 45 en 130 vierkante meter en zijn aangesloten op een WKO-installatie, gekoppeld aan zonnepanelen.

Voor BPL Pensioen is naast de doorstroming op de woningmarkt vooral het duurzame karakter van de woningen van belang. “Wij hebben deze woningen gekocht, omdat ze passen in ons doel om onze beleggingsportefeuille in hoog tempo te verduurzamen”, zegt Mark Rosenberg, bestuurder bij BPL Pensioen. “Uiterlijk in 2030 willen wij dat de helft van onze woningportefeuille energieneutraal is. Wij verwachten dat deze duurzame woningen de komende jaren een mooi rendement opleveren. Fijn voor de bewoners én fijn voor iedereen die pensioen bij ons opbouwt.”

3.7/5 - (3 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl