BPD Woningfonds koopt 430 betaalbare huurappartementen aan op Campinaterrein Eindhoven

BPD Woningfonds koopt 430 betaalbare huurappartementen aan op Campinaterrein Eindhoven

BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling kondigt aan dat BPD Woningfonds 430 appartementen zal aankopen op het terrein van de voormalige melkfabriek van Campina in Eindhoven. Deze 430 appartementen zullen voor het overgrote deel bestaan uit middeldure huurappartementen. Op het Campinaterrein aan de Kanaalzone ontstaat een nieuw stadsgebied waar wonen, werken en recreëren samenkomen. Een integraal plan dat het authentieke DNA, het erfgoed en de bijzondere gebouwen – waaronder de voormalige melkfabriek – in de schijnwerpers zet.

Met in totaal ongeveer 700 woningen en ca. 21.500 m2 aan andere voorzieningen op het Campinaterrein krijgt de Kanaalzone een nieuw gezicht met een duidelijke verbinding met het centrum van Eindhoven. Tak Lam, fondsdirecteur BPD Woningfonds: ‘De locatie aan de rand van het centrum en het sterke plan voor de transformatie van Campinaterrein naar een collectief woon-, werk- en recreatiegebied, heeft ons doen overgaan tot deze forse investering. We kijken er naar uit om honderden Eindhovenaren langjarig een duurzame en betaalbare woning op deze bijzondere plek aan te kunnen bieden.’

Mireille Knape, senior locatiemanager Campinaterrein: ‘Niet alleen wij zijn erg enthousiast over dit plan, maar ook de omwonenden, ondernemers, belangenorganisaties en andere belanghebbenden die wij vroegtijdig via een uitgebreid participatietraject bij de vormgeving en invulling van het plan hebben betrokken. Met de afname van 430 betaalbare huurappartementen door BPD Woningfonds wint het plan nog meer aan kracht.’

Significante bijdrage aan schrijnend tekort aan betaalbare huurwoningen

De druk op de woningmarkt in Eindhoven blijft onverminderd hoog. De stad is van de twaalfde plek naar de tiende plek van de meest ‘warme’ gemeenten in Nederland gestegen. Dit blijkt uit de landelijke Hittekaart 2021 die BPD afgelopen maand uitbracht voor de koopwoningmarkt. Wat betreft de huurwoningmarkt is het verhaal niet anders. Ook hier is sprake van een schrijnend tekort aan betaalbare huurwoningen. Voor het Campinaterrein betekent dit dat op deze aantrekkelijke plek -met een unieke ligging aan het water- betaalbare huurwoningen mogelijk worden gemaakt. Met een mix aan huur- en koopwoningen wordt een gemengd stedelijk milieu gestimuleerd dat goed aansluit bij de omliggende buurten.

Planning op hoofdlijnen

Het ontwerp bestemmingsplan is door de gemeente vrijgegeven en sinds 18 maart door belangstellenden in te zien. Op dit moment zijn de architecten druk bezig met de eerste twee torens die door BPD Woningfonds worden afgenomen. In mei verwachten wij beelden hiervan te kunnen delen. Hoogstwaarschijnlijk gaan de sloopwerkzaamheden na de zomervakantie van start. De bouwwerkzaamheden starten aan het einde van het jaar.

Hypotheek Eindhoven

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl