Groen licht voor start bouw 84 seniorenappartementen in Gorinchem

Groen licht voor start bouw 84 seniorenappartementen in Gorinchem

Er is groen licht voor de realisatie van Dalemse Veste aan de Kruithoorn in Gorinchem, waarin 84 seniorenwoningen komen. Het gaat om huurappartementen met parkeergarages, bergruimte, gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes, fietsenberging, terras en een zorgpost. Gebiedsontwikkelaar AM en Heijmans werken samen in dit project, voor opdrachtgever Holland Immo Group. Voor de realisatie bundelen Heijmans en BAM Wonen de krachten. Long at Home is de toekomstige service- en zorgaanbieder en Houben Architetuur is als architect aan het project verbonden.

De bouw start in januari 2021 en het complex zal medio 2022 worden opgeleverd. Het project is gericht op wonen voor vitale senioren en senioren met een lichte zorgvraag. Deze ontwikkeling past binnen de maatschappelijke trend om senioren de kans te bieden zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, maar wel op afroep te beschikken over zorg- en servicefaciliteiten.

Het project wordt gerealiseerd in het maatschappelijk cluster van Hoog Dalem, met naast de appartementen ook een basisschool met sportvoorzieningen, een kerk en twee gastenhuizen voor senioren. Het woongebouw ligt in de wijk Hoog Dalem, nabij het winkelcentrum Hoog Dalem. De wijk is volop in ontwikkeling en voor een groot deel al gerealiseerd, tussen het groen en blauw in het omringende landschap. In de periode 2021-2022 wordt naast het woongebouw een eerstelijnszorgcentrum gerealiseerd.

Hypotheek nieuwbouw berekenen

2.4/5 - (39 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl