Bouw Witt in Woerden van start

Bouw Witt in Woerden van start

Synchroon is donderdag 7 oktober gestart met de bouw van Witt in Woerden. Lithos Bouw & Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de realisatie van Witt.

Nieuwbouwplan Witt aan de Johan de Wittlaan in Woerden bestaat in totaal uit 38 eengezinswoningen en 74 appartementen verdeeld over drie appartementengebouwen. Eén van de drie torens, bestaande uit 25 appartementen, is eerder verkocht aan woningcorporatie GroenWest ten behoeve van verhuur in de sociale sector.

Burgemeester Victor Molkenbroer gaf afgelopen donderdag onder toeziend oog van toekomstige bewoners en projectbetrokkenen, symbolisch het startsein voor de bouw van Witt.

Witt wordt een stedelijke woonomgeving met een aantrekkelijke groene buitenruimte op loopafstand van de stad en nabij het centraal station. De duurzame woningen worden gasvrij en natuurinclusief gebouwd. Om regen op te vangen, worden waterbuffers aangelegd. Deelauto’s worden in het plan opgenomen om de parkeerdruk en de CO2 uitstoot te verlagen. In de binnentuin wordt een buurtschuur gebouwd waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen zijn. Witt draagt daardoor bij aan een toekomstbestendig en duurzamer Woerden.

Team Witt: Synchroon, ZECC, LAP, IMD, Buro Bouwfysica, Visscher Installatieadvies, Infrasoil en Gemeente Woerden. Lithos Bouw & Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de realisatie van Witt.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl