Voormalig hoofdkantoor VORM krijgt nieuw leven: verkoop en herontwikkeling

Voormalig hoofdkantoor VORM krijgt nieuw leven: verkoop en herontwikkeling

Het voormalige hoofdkantoor van VORM aan de Veerweg in Papendrecht krijgt een gedeeltelijke herbestemming: de oudbouw wordt gesloopt en vervangen voor 40 betaalbare CLT-bouw appartementen. De nieuwbouw is per 17 december verkocht aan het Papendrechts advieskantoor Lukassen & Boer.

Met de verkoop en herontwikkeling van het kantoor aan de Veerweg, krijgt het pand een nieuw leven. Christiaan Groeneweg, Hoofd transformaties bij VORM is trots: “we verkopen het pand waarin we groot zijn geworden aan een echt Papendrechts bedrijf. Een mooiere en duurzamere toekomst kunnen we het pand niet geven.” Het oude gedeelte van het voormalige kantoorpand wordt gesloopt: “Het oude gedeelte wordt niet verkocht. Dit is van dusdanig matige kwaliteit, waardoor het zich niet leent voor betaalbare duurzame appartementen. Hier hebben we een inmiddels een mooi plan voor ontwikkeld”, aldus Groeneweg.

De cirkel is rond

De overdracht aan Lukassen & Boer heeft inmiddels plaatsgevonden. Een echt Papendrechts bedrijf, met verreweg het mooiste verhaal. Bertjan Scheepbouwer, Directeur bij Lukassen & Boer staat op de bovenste verdieping en vertelt: “als ik hier uit het raam kijk, dan valt mijn oog op de plek waar ik ben geboren. Het is mooi om straks iedere dag in de achtertuin te kunnen kijken waar ik ben opgegroeid”. Lukassen & Boer heeft daarnaast een mooie groeiambitie. Rogier Jonkman, tevens directeur: “Momenteel werken wij met circa 70 personen op kantoor. Wij verwachten de komende jaren door te groeien naar ca 90 personen”. Een mooie boodschap voor de werkgelegenheid in Papendrecht. Christiaan Groeneweg: “met de verkoop aan Lukassen & Boer is de cirkel rond. Wij zijn trots dat we de plek waar wij veel aan te danken hebben overdragen aan dit mooie bedrijf”.

Een duurzaam & betaalbaar wooncomplex

Waar momenteel het oude gebouw staat, verrijzen 40 betaalbare duurzame appartementen. Volledig opgetrokken uit duurzaam CLT: Cross-Laminated Timber. Nooit eerder voerde VORM een project volledig uit in hout. Met de herontwikkeling krijgt het gebied een boost, komt er levendigheid in de wijk. De appartementen voor starters worden uiterst duurzaam gerealiseerd en sluiten aan op de ambitie van de Rotterdamse projectontwikkelaar en bouwer: Meer mensen sneller en goedkoper aan een voor hen betaalbare woning helpen, zonder de ecologische voetprint te vergroten.

Een nieuw leven

“Wij zien dit als een mooi afscheidscadeau aan de gemeente Papendrecht. Een nieuw leven voor het pand en een nieuwe kans voor de omgeving. Hier zit veel potentie”, vertelt Groeneweg. Naast de nieuwbouw die VORM realiseert, worden nog twee wooncomplexen gerealiseerd door een andere projectontwikkelaar.

3.3/5 - (3 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl