BAM Wonen en Havensteder tekenen overeenkomst voor realisatie Het Boezemhuys: 38 sociale huurwoningen in Rotterdam

BAM Wonen en Havensteder tekenen overeenkomst voor realisatie Het Boezemhuys: 38 sociale huurwoningen in Rotterdam

Henk Rotgans, directeur Onderhoud en Ontwikkeling bij Havensteder, en Tom Jongen, directeur Zuidwest bij BAM Wonen, hebben de ontwikkel- en realisatie-overeenkomst getekend voor het nieuwbouwproject Het Boezemhuys, bestaande uit zes eengezinswoningen en 32 appartementen in de wijk Crooswijk in Rotterdam. Alle woningen worden verhuurd in het sociale huursegment. Naar verwachting start de bouw in het eerste kwartaal van 2021.

Het Boezemhuys

Het Boezemhuys wordt gerealiseerd in jaren dertig architectuurstijl en omvat een appartementencomplex bestaande uit zes bouwlagen met 32 appartementen met een woonoppervlakte van circa 57 m2 tot 71 m2. De zes eengezinswoningen hebben een woonoppervlakte van circa 90 m2. Deze beschikken over een achtertuin met buitenberging. Dertig appartementen hebben een balkon en een berging binnen. Twee appartementen beschikken over een tuin met een buitenberging. Het Boezemhuys heeft een centrale entreehal met lift- en trappenhuis en twee collectieve fietsenbergingen. Het ontwerp komt van Klunder Architecten uit Rotterdam.

Op de projectlocatie midden in Crooswijk, op de hoek van de Boezemstraat en de Tamboerstraat naast het Rudolf Steiner College, wordt het nieuwbouwproject gerealiseerd. Op deze locatie stonden vroeger woningen die in 2018 zijn gesloopt. Voor de naam van het project is een prijsvraag uitgeschreven in de lokale kranten. Uit alle inzendingen is de naam Boezemhuys gekozen.

De woningen worden voorzien van stadsverwarming van Eneco. Deze levert in elke woning warmte middels vloerverwarming en warm tapwater in de keuken en badkamer. Op het dak worden vijftig zonnepanelen geplaatst voor de elektriciteitsvoorziening van de algemene ruimtes en de woningen. Daarnaast wordt elke woning voorzien van een warmte terug-win-unit (WTW) voor de ventilatie. Dit zorgt met een gebalanceerde ventilatie in elke woning voor een gezond en comfortabel binnenleefklimaat.

Nieuwe huurwoningen in Crooswijk

Henk Rotgans,: “Een handtekening is slechts een pennenstreek, maar in dit geval is het meer. Het is de start van het realiseren van woningen in een buurt die er zo om vraagt. De woningen zijn een mooie toevoeging en ik hoop dat onze bewoners er straks met ontzettend veel plezier zullen wonen.”

Wout van der Waal, adjunct directeur Zuidwest bij BAM Wonen: “Met de ondertekening van de overeenkomst voor Boezemhuys continueren we onze prettige samenwerking. We kijken uit naar de officiële start bouw van het project, waar we met elkaar prachtige sociale huurwoningen toevoegen aan de Rotterdamse wijk Crooswijk.”

5/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl