Feestelijke bouwstart van toren II Terras aan de Maas in Spijkenisse

Feestelijke bouwstart van toren II Terras aan de Maas in Spijkenisse

De bouw van toren II van Terras aan de Maas is feestelijk beklonken door wethouder Igor Bal en de nieuwe bewoners en genodigden. Terras aan de Maas is een levendig nieuw wooncomplex, met maar liefst 23 verdiepingen. Het totale plan Terras aan de Maas toren II omvat circa 184 woningen. De oplevering van toren II staat gepland in Q1 2021.

Officiële startsein bouwwerkzaamheden

Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners heeft Wethouder Igor Bal van de Gemeente Spijkenisse het officiële startsein van de bouw van de tweede toren gegeven, door de eerste paal in de grond te boren. ‘Terras aan de Maas is een levendig complex met een prachtig uitzicht over de Maas en Spijkenisse. De bewoners kunnen hier zelfstandig wonen en indien gewenst de gespecialiseerde zorg van Humanitas inhuren, die is gevestigd in Toren I. Hierdoor kunnen de senioren in Spijkenisse in hun eigen appartement wonen met een eigen voordeur én eigen spullen. Een veilig en vertrouwd gevoel!’ – aldus (Harold) Clabbers, Sr. Projectcoördinator bij VORM.

Energiezuinig, innovatief en comfortabel klimaatsysteem

Het project “Het Terras aan de Maas” maakt onderdeel uit van de excellente gebieden die zijn aangewezen door het Ministerie. De excellente gebieden bestaan uit dertien grootschalige duurzame energie en energiezuinige nieuwbouwprojecten met toepassing van innovatieve technieken. Om de toren te realiseren werkt VORM samen met Dam & Partners Architecten, Maasdelta Groep en VOF Dijkzone, waarin Ballast Nedam, Dura Vermeer en VORM deelnemen.

Duurzaamheid is een centraal thema

Duurzaamheid is een centraal thema voor het project “Het Terras aan de Maas” te Spijkenisse. Voor het project zijn innovatieve technieken toegepast waardoor een energiebesparend gebouw is gerealiseerd. De appartementen zijn uitgerust met een modern klimaatsysteem, een zogenaamde Warmte Koude Opslaginstallatie (WKO-installatie), dat niet alleen duurzaam is en goed voor het milieu, maar dat ook het wooncomfort verhoogt. Voor de verwarming van de woningen wordt gebruik gemaakt van warmte uit de bodem, middels een collectieve installatie met warmtepompen en warmte- en koudeopslag. Hierdoor stoten de appartementen aanzienlijk minder broeikasgassen (zoals CO2) uit dan nieuwbouwappartementen met een traditioneel verwarmingssysteem. Verder worden de appartementen verwarmd en gekoeld door middel van lage temperatuur vloerverwarming.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl