Eerste energiezuinige huizen in Almere opgeleverd

Eerste energiezuinige huizen in Almere opgeleverd

Heijmans heeft in Almere zeven energiezuinige huizen opgeleverd in het nieuwbouwproject Green Poort. Dankzij het Heijmans Huismerk-concept en de plaatsing van extra zonnepanelen, is EPC-0 relatief eenvoudig, snel en kosteneffectief te realiseren. Bewoners van deze zuinige huizen zijn voor energie de helft goedkoper uit ten opzichte van bewoners van een traditioneel nieuwbouwhuis. In vergelijking met een gemiddeld huis in Nederland zijn zij zelfs nog maar een derde aan energie kwijt.

Energiezuinig

De zeven zuinige huizen maken deel uit van het project Green Poort, dat Heijmans in samenwerking met belegger Syntrus Achmea Vastgoed in Almere realiseert. Ze zijn voorzien van zonnepanelen. Green Poort omvat in totaal 182 huizen, waarvan 70 voor de verhuur en 112 koophuizen volgens het Heijmans Huismerk-concept. Dit concept maakt het mogelijk in korte tijd (65 dagen) een kwalitatief hoogwaardig, goed geïsoleerd huis te bouwen die zeer gunstig scoort in energieverbruik. De basis EPC van de Huismerk-huizen is 0,6.

Huismerk

Heijmans werkt continu aan innovaties voor de woningmarkt en nieuwe woonconcepten, waarbij consumentgericht ontwikkelen centraal staat. Het Huismerk is een nieuwbouwconcept voor grondgebonden huizen met een gunstige prijs- kwaliteitsverhouding, die snel kunnen worden ontwikkeld en gebouwd. Het concept is in het bijzonder ontwikkeld voor corporaties en vastgoedbeleggers.

Bright House

Nog zuiniger bouwen is mogelijk en een woning kan zelfs zijn eigen energie opwekken. Een voorbeeld daarvan biedt het concept Bright House van Heijmans, in samenwerking met Van Helmond Zuidam Architecten en AERspire.

 

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl