Nieuw woonicoon HIGHnote met 157 huurappartementen versterkt binnenstad Almere

Nieuw woonicoon HIGHnote met 157 huurappartementen versterkt binnenstad Almere

Gebiedsontwikkelaar AM presenteert maandag 2 maart tijdens een inloopavond de markante woontoren HIGHnote met 157 huurappartementen aan geïnteresseerden. HIGHnote speelt met dit innovatieve project in op de grote behoefte van starters, emptynesters en young internationals aan appartementen in het centrum van Almere. Een aantal woningen wordt aangeboden volgens het Friends-woonconcept. Het nieuwe woonicoon vormt straks de nieuwe entree naar de binnenstad en komt naast het stadhuis en aan de Landdrostdreef. HIGHnote is dichtbij winkels en restaurants en op vijf minuten loopafstand van het station.

Urban living voor starters

HIGHnote is een toren van 19 verdiepingen met 157 startersappartementen, een plint met formele en informele werk- en studeerplekken, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten. 67 appartementen worden uitgevoerd als Friends-woningen met woonoppervlaktes van 65 m2 tot 100 m2. Dit woonconcept, ontwikkeld door AM, is gericht op een jonge doelgroep voor wie wonen op toplocaties betaalbaar en comfortabel wordt gemaakt. Een Friends-woning is voor twee personen en wordt gedeeld met een vriend(in), familielid, collega of andere woongenoot. Beiden beschikken over een eigen slaap- en badruimte en de overige ruimtes worden gedeeld. Daarnaast zijn er 48 twee- en driekamerappartementen in de middeldure huur van circa 45 m2 tot 60 m2 en 42 driekamer appartementen in de vrije sector huur van circa 60 m2 tot 70 m2.

Jong Almere

HIGHnote trekt tweede en derde generatie Almeerders met een energieke, stedelijke leefstijl. Dit zijn de jonge pioniers, early adaptors en potentials van Almere. Voor hen creëert HIGHnote een omgeving waar zij zich willen vestigen, zodat zij zich blijven binden aan de stad.

Het gebouw heeft daarnaast een adaptief vermogen; er is flexibiliteit in het ruimtelijk ontwerp en de programmering. Zo kunnen woningen in de toekomst worden aangepast of samengevoegd. Daarnaast is de plint op verschillende manieren in te delen en kan het gebruik van de gemeenschappelijke buitenruimtes (het Hof, de Werf en de Daktuin) worden aangepast. Daarmee geeft het gebouw ruimte voor veranderende woonbehoeftes en stedenbouwkundige ontwikkelingen.

Met HIGHnote draagt AM bij aan de ambities van Almere om de komende jaren de aantrekkelijkheid en levendigheid van Almere Centrum verder te versterken.

Het ontwerp van HIGHnote komt van architectenstudio Studioninedots. De bouw is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling. Meer informatie over het project is te vinden op https://www.highnote.nl/high-note/.

Inloopavond voor belangstellenden

Belangstellenden kunnen maandag 2 maart van 18.00 tot 20.00 uur de inloopavond bezoeken, die wordt gehouden in het Ondernemersloket in het stadhuis van Almere. Er is informatie beschikbaar over de planning, de bouwlogistiek, bereikbaarheid, de bouwhoogte, duurzaamheid en een indicatie van de huurprijzen. Het projectteam van de architect en medewerkers van AM zijn aanwezig om vragen over het plan te beantwoorden. Ook zijn er vertegenwoordigers van de gemeente Almere. Zij informeren u graag over de visie voor de verdere ontwikkeling van het centrum en hoe het project HIGHNote hierin past.

Inclusieve stad

Met HIGHnote geeft AM invulling aan haar kernthema Inclusieve stad. Door het combineren van woon-, werk- en verblijffuncties is HIGHnote een veelzijdige plek in de stad. Doordat jongeren hier wonen, werken en recreëren is de plek op ieder moment van de dag dynamisch en energiek. Het stimuleert ontmoeting en verbinding voor bewoners, ondernemers en bezoekers uit de directe omgeving en het centrum van Almere.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl