Triodos Bank financiert circulair en modulair appartementencomplex in Amsterdam Noord

Triodos Bank financiert circulair en modulair appartementencomplex in Amsterdam Noord

MaMa Makers, een consortium bestaande uit o.a. Marc Koehler Architects en Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling, en CommonWealth Investments, hebben een bouw- en ontwikkelingsfinanciering van €21.500.000 afgesloten met Triodos Bank voor een te ontwikkelen appartementencomplex in Amsterdam Noord.

Het gaat om een gemeenschappelijk woonconcept waarbij 100 middenhuur appartementen worden gerealiseerd aan de Klaprozenweg in Amsterdam. Het gebouw wordt modulair en circulair gebouwd waarbij CLT (cross laminated timber) als basis bouwmateriaal dient. Tevens wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige duurzame materialen en diverse duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, WKO installatie, groene daken, driedubbel glas, etc..

De toepassing hiervan resulteert in een negatieve EPC rating wat betekent dat het gebouw meer energie genereert dan verbruikt en daarmee bijdraagt aan het reduceren van de CO2 emissie. Hierdoor komt het gebouw in aanmerking voor een Groen Verklaring van de overheid wat extra financiële voordelen met zich mee brengt.

Het MaMa woonconcept is vooruitstrevend en heeft als doel om ruimte te bieden aan bewoners die kunnen wonen en werken in een duurzame omgeving. Naast de circa 5.000 m2 BVO woonruimte wordt er ook 1.000 m2 commercieel ontwikkeld met daarin ruimte voor cultuur en horeca en 200 m2 BVO voor co-working en community space (o.a. een groot gedeeld dakterras).

De start van de bouw is gepland in Q2 2022 en zal ca. 12 maanden in beslag nemen. Oplevering zal plaatsvinden in Q2 2023.

Het ontwerp komt van Marc Koehler Architects en is ontwikkeld door Edwin Oostmeijer Project Ontwikkeling.

MaMa Makers werd bijgestaan door CBRE Debt & Structured Finance voor het arrangeren van de financiering.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl