Verkoop Stallingsgarage Stadswerf Oostenburg

Verkoop Stallingsgarage Stadswerf Oostenburg

De semi-automatische Stallingsgarage Stadswerf Oostenburg met 105 auto- en drie motorparkeerplaatsen, gelegen op het nieuwe wooneiland Oostenburg, is verkocht aan de CV Stadswerf Oostenburg. CV Stadswerf Oostenburg is een Gronings investeringsvehikel dat de verhuur van de parkeerplaatsen aan particulieren en beleggers gaat verzorgen. Van Wijnen is verantwoordelijk voor de bouw van de garage die naar verwachting begin 2022 wordt opgeleverd. Alle appartementen, kantoren, horeca en commerciële ruimten zijn inmiddels verkocht of onder optie.

Efficiëntie op z’n best

Het elektrische parkeersysteem maakt de garage uniek en voorziet in optimaal gebruik van de ruimte. Hierdoor worden er aanzienlijk meer parkeerplaatsen gerealiseerd in vergelijking tot een reguliere parkeergarage. Bovendien zorgt het slimme systeem ervoor dat iedere auto klaar staat voor vertrek. Alle parkeerplaatsen zijn met laadpaal-aansluiting voorbereid voor elektrisch laden. “Dit soort innovatieve systemen zijn de toekomst. Vooral in steden als Amsterdam waar ruimte zeer schaars is zijn dit soort oplossingen van harte welkom”, vertelt Sylvester Snijder, Directeur van Steenwell Huisvesting B.V., de beherend vennoot van CV Stadswerf Oostenburg.

Geloof in dit gebied

De parkeergarage is half verdiept en wordt gerealiseerd onder de diverse blokken en op het binnenterrein tussen de diverse blokken. Op het dak wordt een complete binnentuin met onder andere groen en zitbanken gerealiseerd. De bouw van de parkeergarage is in een vergevorderd stadium. “Wat echt bijzonder is: de aandeelhouder van de ontwikkelende partij heeft de garage inmiddels gekocht voor exploitatie”, vertelt Sander van der Wolf, Senior Projectontwikkelaar bij VORM. “Dit laat zien dat wij echt in dit gebied geloven. Hier begint de toekomst.”

Stoere stadswijk

Stadswerf Oostenburg is gelegen op het zuidoostelijke deel van het voormalige Werkspooreiland Oostenburg. Deze Amsterdamse industriële centrumlocatie wordt ontwikkeld tot een volwaardige stoere stadswijk met woonruimte voor ca. 1.500 huishoudens uit alle delen van de samenleving. Door individuele gebouwen met wisselende breedte en bouwhoogte ontstaat een typisch Amsterdamse gevarieerde en diverse wijk. Natuurlijke materialen zoals baksteen, beton, staal en hout zorgen voor een robuuste uitstraling. Om het eilandgevoel te versterken wordt de hele openbare ruimte eenduidig vormgegeven als een werkvloer waarin geen onderscheid tussen stoep of straat wordt gemaakt.

Stadswerf Oostenburg

Oostenburg is een van de laatste binnenstedelijke herontwikkelingen in Amsterdam. Oostenburg wordt een contrastrijke pandenstad met stoere en industriële architectuur, naar ontwerp van Paul de Ruiter Architects, Bastiaan Jongerius Architecten en Ronald Janssen Architecten. In totaal realiseert Van Wijnen op kavel Stadswerf in opdracht van ontwikkelaars VORM en Steenwell 10 woonblokken met een gebalanceerde mix aan doelgroepen en functies, met ruim 550 appartementen in alle soorten en maten.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl