Verkoop woningen in iconische toren De Prins op Oostenburg van start

Verkoop woningen in iconische toren De Prins op Oostenburg van start

Een wijk met ‘de rauwe randjes’ van een robuust, industrieel verleden. Dat is Oostenburg. In 1663 verrees hier het Oost Indisch Zeemagazijn, drie grote scheepshellingen, werkplaatsen voor het maken van onderdelen van de schepen en de lijnbanen van de VOC en de Admiraliteit. Op het (hoge) midden van het zuidelijke eiland men woonhuizen voor arbeiders, de Bijltjes. In 1795 ging de VOC failliet. Het laatste VOC schip (de 509e) wordt hier – 141 jaar later – in 1804 onafgebouwd verkocht. De geschiedenis van de VOC kade in een notendop en het begin van de geschiedenis van Eiland Oostenburg. Nu zijn hier duurzame, karakteristieke woningen te koop!

31 stadsappartementen te koop

Nu – 358 jaar later(!) – bouwen wij hier met onze partners aan een nieuw leefgebied met gezellige straatjes. We bouwen samen aan een staddeel met oog voor de geschiedenis én de toekomst. En zeg nu zelf, dit plaatje is toch een droom. Vanaf nu kan deze droom voor velen in vervulling gaan: de verkoop van 31 stadsappartementen in woontoren De Prins is van start. Digitaal, vanwege COVID-19. En dat is goed gelukt, vinden wij!

Een opvallende toren

De in rood beton gehulde toren De Prins – direct gelegen naast de iconische werkspoorhal – beschikt over een gevarieerd woonprogramma. De energiezuinige appartementen zijn erfpachtvrij, luxe afgewerkt en zijn allen voorzien van buitenruimten. De duurzaamheid die we hier nastreven betekent een aantrekkelijke duurzaamheidshypotheek voor de kopers, maar nog belangrijker: een zo laag mogelijke milieu impact – en dat is waar we het allemaal voor doen! “De toekomstige bewoners leven hier midden in Amsterdam, maar dan op een eiland”, vertelt Sander van der Wolf, Senior Projectontwikkelaar bij VORM. “Dat geeft de inwoners van deze nieuwe wijk een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid.” Naast de 31 erfpachtvrije koopwoningen, realiseert VORM tevens 94 huurappartementen in De Prins, in opdracht van SPF beheer.

Hoge ambitie op duurzaamheid

Wat wooneiland Oostenburg zo bijzonder maakt, is de ambitieuze combinatie van circulaire bouwstoffen, duurzame energiekeuzes, goed doordachte groenvoorzieningen, een hoge woningdichtheid én een stevig bouwtempo. De duurzaamheid die op Oostenburg wordt nagestreefd, gaat veel verder dan de ambitie om op energiegebied zelfvoorzienend te zijn of het creëren van groen. We besparen alleen al 63 ton CO2, vergelijkbaar met 440 vluchten van Amsterdam naar Parijs. Dit betekent 60% CO2 reductie. Deelauto’s, hergebruiken van bijvoorbeeld lampen uit de hal en het stimuleren van beweging op de trappen zijn slechts een paar van de vele oplossingen. Daarnaast worden alle woningen in De Prins uitgerust met een eigen duurzaam klimaatsysteem, slimme installaties en worden hoogwaardige materialen gebruikt. Dit resulteert in een EPC van slechts <0,189. Opvallend lager dan de minimale Bouwbesluit eis van 0,4. Het totale woongebouw wordt opgeleverd met een hoge GPR-score van 8. Hier wonen, dat moet een feestje worden!

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl