93 koop- en huurappartementen opgeleverd in De Stadhouders Den Haag

93 koop- en huurappartementen opgeleverd in De Stadhouders Den Haag

Op de grens van het geliefde Statenkwartier en Duinoord wordt woonblok Casimir opgeleverd door Projectontwikkelaar VORM. Het derde en laatste nieuwbouwproject van een grote binnenstedelijke ontwikkeling: De Stadhouders in Den Haag. Het sluitstuk van de herontwikkeling van het Verhulstplein met 280 appartementen (waarvan 191 huurwoningen), waarbij de nadruk ligt op slimme, bereikbare en duurzame woningen.
Casimir, het derde gebouw binnen het plan De Stadhouders biedt een mix van 93 city appartementen van zowel koop en (betaalbare) huur, tussen de 55 en 125 m2 met een groene binnentuin. Met de ontwikkeling van De Stadhouders is een vervallen stukje stad gerevitaliseerd tot een aantrekkelijk woon en leefgebied.

Gerevitaliseerd & duurzaam

Het project kent een hoge milieu- en duurzaamheidsambitie. Casimir werd nog vergund met gasaansluiting. “Door de inspanningen van VORM, CBRE GI en Waal Bouw hebben we Casimir na de vergunning van het gas gehaald”, vertelt Bijn Worms, Projectontwikkelaar bij VORM. “Nu beschikt Casimir over een eigen WKO bron.” De woningen in Casimir zijn energiezuinig uitgevoerd met een duurzaam klimaatsysteem van NEXT NRG. Dit biedt de bewoners meer comfort tegen lagere kosten. Alle koopappartementen worden opgeleverd met een Energie Prestatie Coëfficiënt van 0. Zowel de huur- als koopwoningen beschikken over hoogwaardige installaties van NEXT NRG, zoals een A+++ warmtepomp, ventilatie met warmteterugwinning, zonnepanelen, HR+++ (triple glas) isolatieramen en vloerverwarming/ koeling.

Casimir is in de plaats gekomen van een benzinestation. Daarbij is de grond gesaneerd en weer geschikt gemaakt voor bewoning. De door de gemeente Den Haag aangelegde groene binnentuin fungeert als ontmoetingsplek voor de nieuwe bewoners en buurtgenoten. Het genieten kan hier beginnen! Stedelijk wonen op een groene locatie dicht bij stad en strand.

Hypotheekadviseur Den Haag

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl