Syntrus Achmea, Roosdom Tijhuis en BPD verlengen samenwerking in grondbanken

Syntrus Achmea, Roosdom Tijhuis en BPD verlengen samenwerking in grondbanken

Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Roosdom Tijhuis en BPD verlengen tot 2035 hun gezamenlijk eigenaarschap van een groot aantal locaties in Nederland, waar in de komende jaren nieuwe woongebieden kunnen worden gerealiseerd.

Sinds 2000 hebben de drie partijen vanuit de samenwerking al circa 7.000 huurwoningen toegevoegd aan de woningvoorraad. Deze woningen zijn eigendom van de pensioenfondsen voor wie Syntrus Achmea werkt.

In totaal bestaat de samenwerking uit drie grondbanken, ook wel de ‘Rotij-grondbanken’ genoemd, met locaties in heel Nederland: Rotij Projecten, Rotij Vastgoedontwikkeling en Rotij Planontwikkeling Beheer.

Onderdeel van de vernieuwing is een andere samenstelling van de aandelen per grondbank. Syntrus Achmea blijft namens twee grote Nederlandse pensioenfondsen participeren in Rotij Planontwikkeling Beheer, samen met Roosdom Tijhuis en BPD.

Rotij Vastgoedontwikkeling en Rotij Projecten komen voor 100% in handen van BPD en Roosdom Tijhuis. De pensioenfondsen die via Syntrus Achmea deelnamen in deze grondbanken hebben hun belang om strategische redenen verkocht.

BPL Pensioen blijft wel indirect betrokken bij de grond van Rotij Projecten. Het pensioenfonds heeft het eerste recht van koop op 117 kavels in Groningen en Oosterhout (NB).

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl