Start bouw van twee nieuwe woontorens “Bossa” en “Nova” in Haarlem

Start bouw van twee nieuwe woontorens “Bossa” en “Nova” in Haarlem

De bouw van 142 duurzame koopappartementen in nieuwbouwproject Bossa Nova in Haarlem Nieuw Zuid is op 20 april officieel ingeluid. De Rotterdamse Projectontwikkelaar VORM, bouwbedrijf Hillen & Roosen en Wethouder Roduner van de gemeente Haarlem gaven het officiële startsein. De start van de oplevering staat gepland in ongeveer het tweede kwartaal van 2023. Het totale project wordt binnen 2,5 jaar opgeleverd.

Het totale plan bestaat uit twee ronde woontorens, naar ontwerp van Architect Geurst & Schulze. Toren “Bossa” – de hoogste toren – bestaat uit 78 koopappartementen, verdeeld over 13 woonlagen. Toren “Nova” krijgt 64 koopappartementen, verdeeld over 10 woonlagen. Onder het park naast de torens bevindt zich een parkeergarage, waardoor auto’s volledig uit het zicht worden onttrokken. Via een ondergrondse verbinding kunnen de bewoners van vanuit de parkeergarage naar de torens lopen.

Diversiteit

De torens bieden ruimte aan een diversiteit aan doelgroepen. Met woningen in diverse afmetingen, van circa 50m2 tot 130m2, is er ruimte voor singles, starters en doorstromers. Daarmee geeft het nieuwbouwproject antwoord op de woonvisie van gemeente Haarlem om het woningtekort op te lossen met hoogwaardige kwaliteit woningen. De woningen worden ‘smartready’ en zeer energiezuinig opgeleverd met een duurzaam energie-installatie, optimale isolatie en zonnepanelen.

Wonen in het groen

Bossa Nova verrijst in het nieuwe Aziëpark van 62.000m2, gelegen naast het nieuwe winkelcentrum van Schalkwijk. Een wijk volop in ontwikkeling, die momenteel een grote transformatie doormaakt. “De toekomstige bewoners wonen straks middenin een groen park met wandelpaden, prachtige bomen en een leuke waterpartij”, vertelt Michiel de Vries, Ontwikkelmanager bij VORM. “Met grote balkons tot wel 15,5 m2 en alle dagelijkse voorzieningen bij de hand wordt het hier fantastisch wonen”.

4.1/5 - (11 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl