Oplevering 53 duurzame woningen Kop van Waal in Tiel

Oplevering 53 duurzame woningen Kop van Waal in Tiel

BAM Wonen is gestart met de oplevering van 53 duurzame koopwoningen in fase 1 van Kop van Waal in Tiel. De eerste bewoners hebben de sleutel ontvangen van hun nieuwe woning. BAM Wonen heeft de 53 woningen in opdracht van ontwikkelingscombinatie De Groene Weerd CV (een samenwerking van BAM Wonen en Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings) gerealiseerd. De locatie Kop van Waal in Tiel is uniek. De nieuwe bewoners wonen nabij het prachtige rivierenlandschap en de levendige binnenstad van Tiel.

Duurzaamheid centraal

De eerste fase bestaat uit een mix van 33 eengezinswoningen, 6 herenhuizen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 6 halfvrijstaande woningen. Naast de ruime opzet, de variatie en het eigentijdse ontwerp van Mulleners+Mulleners architecten staat voor de woningen duurzaamheid en energiezuinigheid centraal. Dat is goed voor het milieu en voor het comfort van de woningen. Alle woningen worden voorzien van een warmtepomp, HR+++ glas, hebben extra isolatie en zonnepanelen. De verwachting is dat in november alle woningen in de eerste fase zijn opgeleverd.

Het openbaar gebied van Kop van Waal wordt ook bijzonder. Zo liggen bijna alle woningen aan het groen. Aan de buitenranden zijn dat royale wadi’s waar regenwater wordt opgevangen. In het hart van het plan krijgen woningen een veranda aan een autovrij groen park die de Waaldijk met de omgeving verbindt.

Persoonlijk wonen

Kopers kregen de gelegenheid om een bezoek te brengen aan Homestudios. Hier hebben zij in het experience center hun eigen klantreis doorlopen. Samen met een persoonlijke woonadviseur zijn persoonlijke voorkeuren besproken, om zo de woning geheel naar wens af te maken. De bewoners hebben zo van hun nieuwe huis al gelijk een thuis gemaakt

Volgende fasen

Alle woningen van fase 1 zijn verkocht. In fase 2 met 54 woningen is het aanbod uitgebreid met extra woningtypes. De woningen met een aantrekkelijke verkoopprijs in het middensegment zorgen ervoor dat meer mensen de kans krijgen om in Kop van Waal te kunnen Wonen. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. In oktober start BAM Wonen met de realisatie van fase 2. Fase 3 bestaat uit tien luxe dijkvilla’s. Deze zijn op dit moment in ontwikkeling en vormen de laatste fase van het fraaie plan. Vanuit de villa’s hebben bewoners straks een fantastisch uitzicht over de Waal. De verkoop start binnenkort.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl