Ondertekening duurzaam nieuwbouwproject Tuyn van Palensteyn te Zoetermeer

Ondertekening duurzaam nieuwbouwproject Tuyn van Palensteyn te Zoetermeer

Projectontwikkelaar & bouwer VORM en Woningcorporatie De Goede Woning tekenen op 12 maart 2021 de koop- en realisatieovereenkomst van het duurzame nieuwbouwproject Tuyn van Palensteyn met 119 woningen. De 56 koopwoningen en 63 (sociale) huurwoningen worden gebouwd in Palenstein, op de plek waar eerder de Diederik van Teilingenflat stond. Naar verwachting start de bouw eind dit jaar en worden de woningen in de eerste helft van 2023 opgeleverd.

Eengezinswoningen en appartementen

In opdracht van De Goede Woning bouwt VORM 63 huurwoningen in de nieuwe woonwijk: 17 eengezinswoningen en 17 appartementen in het sociale segment en 29 middenhuur appartementen. Huurders kunnen zich naar verwachting in 2022 via Woonnet Haaglanden voor deze woningen inschrijven.

Koopwoningen

Daarnaast bouwt VORM 56 koopwoningen voor bewoners die willen doorstromen naar een huis in het midden en hogere segment. VORM biedt twee variaties aan koopwoningen: drielaagse herenhuizen en tweelaagse kapwoningen (de zogeheten Tuynwoningen)

Duurzame woningen

De woningen worden duurzaam gebouwd en krijgen een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Hiermee sluit het plan aan op de ambitie van de gemeente Zoetermeer om van de wijk Palenstein de eerste volledig aardgasvrije wijk in Zoetermeer te maken. Het plan Tuyn van Palensteyn is in nauwe samenwerking met de gemeente Zoetermeer ontwikkeld. Door de sloop van ruim 1000 woningen is de mogelijkheid ontstaan een complete woonwijk vlakbij het stadscentrum opnieuw vorm te geven.

De architectuur

Architect Bert Tretmans van Schippers Architecten BNA heeft de woningen in de Tuyn van Palensteyn ontworpen. “We hebben gekozen voor degelijke materialen, waardoor de woningen kwaliteit uitstralen. De gevels krijgen een palet aan warme kleuren: genuanceerd bont rood, okergeel met bruine accenten en een warme aardbruine plint. De erfafscheidingen van de privé-tuinen naar het openbaar gebied zijn zorgvuldig meegenomen in het ontwerp. Er komen hederahagen op gaashekwerk en aan de voorzijde van de eengezinswoningen komt een Delftse stoep waar bewoners een zitje kunnen maken en contact met elkaar kunnen hebben.”

Koploper

De bouw van 46 huurappartementen, waarvan een groot deel sociaal, is ook een belangrijke mijlpaal voor VORM. VORM wil koploper worden in het realiseren van betaalbare woningen voor iedere Nederlander.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl